top of page

Wat te doen?

Welkom in Mechelen, de stad die je omarmt met haar eeuwenoude charme en moderne levendigheid. Tussen de geplaveide straten en historische gevels ademt Mechelen een unieke sfeer van geschiedenis en gezelligheid. Ontdek wat er allemaal te zien valt in en rondom onze stad!

Fietsen.jpg

Fietsen

01

De dorpen die onze Dijlestad omringen hebben elk hun eigen identiteit: van schilderachtige dorpspleinen, over rustgevende wandel- en fietsgebieden, tot Bourgondische landbouwgemeenten. Je ontdekt hier wat de dorpen typeert en wat de must-sees zijn.

Wandelen 2.png

02

Wandelen

Verdwaal in de groene rand die Mechelen omringt. Kronkelende rivieren en meren omarmen de pittoreske stad. Of ontdek tal van natuurwandelingen in verbluffende domeinen waar je uren zoet bent. Lees er hier meer over.

Sint-Romboutstoren

03

De Sint-Romboutstoren biedt je een totaalbeleving: zowel de skywalk óp de 97 m hoge Toren, als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring.

e1ec3e6c-991a-11ea-a966-2185f82b879c.jpg

Technopolis

04

In Technopolis kan je zelf een vliegtuig aan de grond zetten, een dutje doen op een spijkerbed of fietsen op een kabel op vijf meter hoogte. Het is een doe-centrum waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 alles over wetenschap en technologie ontdekken. Meer info vind je hier.

Muziek-samplen-4.jpg
Mechelen_Mondmaskers_Kolos-low-22.jpg

Planckendael

05

De wereld van ZOO Planckendael biedt je zoveel méér dan een dag boordevol plezier. Voor tickets en info klik je hier.

IMG_8678.JPG

06

Speelgoed museum

Onze rijke collectie werpt een blik op de spel- en speelgoedcultuur van vroeger en nu en toont hoe de rest van de wereld speelt! Met je toverstaf in de aanslag ga je op ontdekking in het museum. Bezit jij voldoende toverkracht om het speelgoed op magische wijze tot leven te wekken? Klik hier voor meer info.

Tomorrowland

07

Maak je Tomorrowland beleving compleet met een overnachting in onze B&B.

Tijdens dit verblijf kan je: vroeger inchecken, later ontbijten en later uitchecken dan normaal.

Vermeld het bij je reservatie aanvraag.

Logo-tomorrowland.jpg

Bezoek een Brouwerij

08

Bezoek 1 van de brouwerijen in Mechelen:

° Batteliek

° Brouwerij Het Anker

° Brouwerij Misty Moon

Kerk.jpg

Kerken in Mechelen

09

Ontdek de rijke geschiedenis van maar liefst acht Mechelse historische kerken. Laat je leiden door een bijzondere wandelgids waarmee je de kerken op eigen tempo en in meerdere etappes kan bezoeken.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Neem een kijkje op onderstaande websites of vraag het ons:

bottom of page